Fiskarna

Huvudsakliga egenskaper: Kärleksfull, känslig, intuitiv, spirituell, idealist, offer, nyckfull

Kompatibel med: Väduren, Oxen, Kräftan, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Fisken

Planet: Neptunus

Element: Vatten

Ädelsten: Ametist

Metall: Tenn

Polaritet: Negativ                                                                   

 

 

Fiskarna (Pisces)

19/2 - 20/3

Stjärntecknet fiskarna

Fisken är ofta en mogen och spirituellt välutvecklad person. Du har lätt att känna empati och du har nära till känslor av kärlek och förståelse. För Fisken så är det svårt att se lidande utan att försöka hjälpa till. Det spelar ingen roll om du har bråttom eller är upptagen, när någon behöver din hjälp så tar du dig alltid tid till att sträcka ut en hand. Du bryr dig helt enkelt alltid om vad som händer med dina medmänniskor.

Dina vänner vet att de kan räkna med dig när de behöver stöd. Du är bra på att trösta och lugna den som känner sig stressad och ledsen. Fisken tänker verkligen på alla andra och den enda som lyckas hamna i skymundan är Fisken själv. Du får inte glömma bort att även du kan behöva lite hjälp då och då. Det är viktigt att du är uppmärksam om när du hjälper andra i så hög grad att du offrar dig själv. När du balanserar dina egna behov och andras så mår du bra.

Du är intuitiv och det här kan göra att du finner det lite svårt att tänka igenom dina problem och utmaningar. Du löser ofta problem baserat på det som du känner i maggropen och det här är något som andra i din omgivning har svårt att förstå. Man kallar ofta Fisken för något av en dagdrömmare men faktum är att du ofta har rätt. Det är inte ovanligt med Fiskar som har förmågan att se mer än andra varpå de kan fungera väl i rollen som terapeut eller coach.

Du ser en röd tråd genom livet och du har en konstnärlig förmåga. För dig så är konst och kultur viktigt och du sysslar antagligen med någon form av konst som hobby eller som fulltidsjobb. Fisken är ofta en idealist och det här kan leda till besvikelse. Försök att acceptera världen som den är och var försiktig med dina känslor så att du inte dras ner av andra som kan utsätta dig för negativa influenser.