Skorpionen

Huvudsakliga egenskaper: Hemlighetsfull, passionerad, bestämd, okänslig, envis

Kompatibel med: Oxen, Kräftan, Jungfrun, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Fisken

Planet: Pluto

Element: Vatten

Ädelsten: Opal

Metall: Stål

Polaritet: Negativ               

 

 

Skorpionen (Scórpio)

23/10 - 21/11

Stjärntecknet skorpionen

Med Skorpionen så blir det aldrig tråkigt men det här är ett stjärntecken som många missförstår vilket har lett till ett oförtjänt dåligt rykte. Skorpionen har nämligen en tendens till att vara emotionellt sval och det gör att folk tror att han eller hon är reserverad. Nu är detta bara ytan av en personlighet som är passionerad och närmast eldig. Det här vet du förstås, och andra som till sist lär känna dig inser också att du alls inte är kylig eller svår.

Skorpionen kan också upplevas om intensiv vilket beror på behovet av att testa allting till max. Du ger allt när det handlar om folk som du bryr dig om och du vill gärna se att folk bekräftar dig och det du gör även om du inte alltid uttrycker detta. För dig så finns det inget som görs lite halvdant. Precis som du kräver mycket av dig själv så förväntar du allt av andra. Det här kan upplevas som en aning påfrestande av de som står dig nära men samtidigt så är du en mycket lojal person och för dig så är kärlek en utmaning som kittlar dina sinnen.

Trots att du inte är den som hörs mest och bäst så märks du i ett rum och folk dras till dig. Det kan vara svårt att sätta fingret på vad det är som gör att du upplevs som så attraktiv och intressant. Du är medveten om denna kraft och det är inte sällan som du använder dig av den för att få folk att göra som du vill. Det här är verkligen en styrka som du bör vara försiktig med och inte missbruka.

Skorpionen är också mycket bestämd och detta kan upplevas som att du inte är känslig för andras behov. Du vill helt enkelt att allt ska bli så bra som det bara kan bli och då får man akta sig om man står i vägen. När du lyckas så är du den som delar med dig av glädjen med vänner och familj. Även om ditt liv kan vara fullt med problem och hinder så är du inte rädd för att konfrontera och ta dig över dessa. Du kommer alltid att fortsätta att försöka.