Vattumannen

Huvudsakliga egenskaper: Oengagerad, progressiv, humanist, intellektuell, oförutsägbar

Kompatibel med: Väduren, Tvillingen, Vågen, Skytten

Planet: Uranus

Element: Luft

Ädelsten: Bergkristallen

Metall: Aluminium

Polaritet: Positiv                      

 

 

Vattumannen (Aquarius)

20/1 - 18/2

Stjärntecknet vattumannen

Vattumannen har en ungdomlig utstrålning tack vare intresset för nytt och förmågan att ta sig an sådant som han eller hon inte tidigare sysslat med. Du tänker framåt och har inget emot att bryta mot tradition. Du vet om att du inte är som alla andra och det här är något som du är stolt över. En Vattuman kan mycket väl få en hel del kritik för sitt egensinniga beteende men det är inget som bekymrar personen som inte vill vara en del av flocken utan hellre följer sin egen väg i livet.

Vattumannen har gott om energi och visar en särskild bestämdhet i relationer med andra människor. Du tycker om att spränga gränser men detta är inte alltid något som uppskattas. Många gånger så får du inse att du inte alltid kan ta kontrollen över ditt eget öde. Det här är inte alltid lätt för dig men något du måste inse och hantera för att fungera i sociala sammanhang.

Trots att du ofta uttrycker åsikter som skiljer sig från andras så får du en hel del respekt för detta. Du är helt enkelt en människa som andra beundrar och ser upp till. Många Vattumän ser det som sin uppgift att få folk att uppmärksamma olika saker för att på så vis skapa en bättre värld. Tack vare att du är bra på kommunikation och på organisation så kan du samarbeta på ett produktivt sätt med andra. Du är nyfiken och kvicktänkt. Faktum är att du ständigt processar information och tankar och att du måste lära dig att ta en paus då och då för att inte bli hyperaktiv.

Du tycker om komfort och att bo på ett sätt där design och estetik fungerar. Du är den som kan dekorera ditt hem på ett annorlunda men smakfullt vis vilket speglar din unika personlighet. Man skulle kunna tro att ditt behov av ständig förnyelse och förändring gör det svårt för dig med relationer men du har också en mycket lojal sida vilket leder till hälsosamma och trygga förhållanden.

En Vattuman tycker om ny teknologi och moderna verktyg och redskap. Du kanske rentav själv utvecklar och undersöker program och mjukvara. Du är den som har det allra senaste och vet hur det fungerar innan andra ens har uppmärksammat att det finns på marknaden. Med dig blir det aldrig tråkigt!