Stenbocken

Huvudsakliga egenskaper: Kärleksfull, känslig, sensuell, trogen, instinktiv, generös, lynnig

Kompatibel med: Oxen, Kräftan, Jungfrun, Skorpionen, Stenbocken, Fisken

Planet: Saturnus

Element: Jord

Ädelsten: Bergkristallen

Metall: Silver

Polaritet:  Negativ                           

 

 

Stenbocken
(Capricornus)

22/12 - 19/1

Stjärntecknet stenbocken

Stenbocken är praktisk och ambitiös. Om du är Stenbock så står du antagligen med båda fötterna stadigt på jorden. Du tänker dig för en extra gång innan du gör något som verkar lite våghalsigt och du är inte rädd för att jobba hårt för att nå dina livsmål. Det här är egenskaper som gör att du ofta lyckas med det som du tar dig för. När det handlar om pengar så märks det tydligt att du är Stenbock. Du vet precis vart vartenda öre går och du sparar på ett traditionellt och säkert sätt hellre än att ta risker för att vinna mer på kort tid.

Du har också en humoristisk sida som man först märker när man kommer dig nära. Folk som inte känner dig ser mest en person som jobbar lugnt och metodiskt utan att göra så mycket väsen av sig. Dessutom så är du emotionellt sett ganska så sval och det kan ta ett tag innan du släpper andra människor inpå livet. Stenbocken är misstänksam och undersöker noga nya bekantskaper innan verklig vänskap utvecklas.

Du tycker om att tänka och när du drar igång ett projekt så är det aldrig fråga om flummiga och mindre trovärdiga saker. För dig så är säkerhet mycket viktigt och du försöker alltid att få jobbet gjort på rätt sätt från start. Stenbocken tycker inte om att låta tiden gå hursomhelst. Saker ska göras grundligt och utan att spilla på tid och du förbinder dig gärna till uppdrag och relationer.

Eftersom du kanske inte alltid fått stöd för ditt sätt att angripa situationer och problem så är det ganska troligt att du klarar dig bra själv. Du behöver inte anlita andras hjälp för att nå dina mål. Du vet att saker kan ta tid och du har inget emot att ge dem den tid som krävs. Du förväntar dig aldrig det bästa men du hoppas förstås på det. Många beundrar dig för att du alltid tycks vara så samlad och duktig. När du hjälper en annan person så är det utan att slarva och det är något som uppskattas.

En Stenbock lever ofta på ett traditionellt sätt där allting har sin plats och där saker och ting är under kontroll. Det här betyder att du inte är personen som erbjuder den största spänningen men att man kan lita på dig när det gäller.