Tvillingarna

Huvudsakliga egenskaper: Tänkare, mångfacetterad, social, älskar spänning

Kompatibel med: Tvillingarna, Kräfta, Lejon, Vågen, Vattenmannen, Väduren, Oxen

Planet: Merkurius

Element: Luft

Ädelsten: Agat

Metall: Kvicksilver

Polaritet: Positiv                  

 

 

Tvillingarna (Gemini)

21/5 - 21/6

Stjärntecknet tvillingarna

En Tvilling kommer man ihåg för det här är en människa som är allsidig och spännande att umgås med. Det är inte ovanligt med artister och konstnärer som är födda under detta stjärntecken. Tvillingarna tycker om kommunikation och snabba utbyten av meningar och idéer. Det här är en person som mer än gärna talar om vad han eller hon har på hjärtat.

Det är inte bara hjärnan som får utmaningar av Tvillingen. En Tvilling är antagligen också intresserad av sport och att utmana kroppen fysiskt. Sport och spel är med största sannolikhet en del av din vardag men det är inte säkert att du blir en mästare i någon gren. Det här beror på att du har så många intressen att du sällan nöjer dig med en aktivitet varpå du blir hyggligt bra på många olika saker hellre än bäst i världen på en gren.

Det är just detta karaktärsdrag av allsidigt intresse som får en del att uppleva Tvillingen som en person som är ytlig. Du kan ge sken av att vara en person utan djup bara för att du inte går på djupet i allt du gör. För dig så är detta inget problem för livet är så fullt av spännande upplevelser och intressen att du knappt har tid att fundera på dem som inte förstår detta. För dig är variation ett måste, annars blir det trist!

I och med att du ständigt är igång med något så riskerar du att bli utbränd. Därför kan det vara bra för dig att jobba med självdisciplin. Beakta hur du mår och hur pass mycket energi du har innan du kastar dig in i nästa projekt. Det här leder till bättre resultat både för dig och för de omkring dig.

Tvillingarna är den typ av person som de flesta tycker om. Även om man kan bli trött på Tvillingens ständiga upptempo och nya upptåg så kan man inte låta bli att fascineras av idérikedomen och förmågan att ha så många bollar i luften samtidigt. Du älskar att lära dig nytt och du behöver inte en skolbänk för att studera. Tvillingen är ofta en person som tycker om att läsa och att lyssna på föreläsningar och föredrag. Om du skriver ner dina tankar och åsikter så är även detta ett typiskt drag och visst finns det gott om skribenter och journalister som är Tvillingar.

Du tycker också om att resa och att byta miljö för att stilla din törst för förändring och nya intryck.