Lejonet

Huvudsakliga egenskaper: Majestätisk, originell, motiverad, ambitiös, lojal, generös

Kompatibel med: Lejon, Skytten, Kräftan, Vågen, Väduren

Planet: Solen

Element: Eld

Ädelsten: Rubin

Metall: Guld

Polaritet:  Positiv                             

 

 

Lejonet (Leo)


23/7 - 22/8

Stjärntecknet lejonet

Lejonet är ofta en person som utstrålar en massa energi. Du är varm, smart och högst motiverad som person. Dessutom så tycker du om att göra ett intryck och märkas vare sig det handlar om jobb, relationer eller sociala tillfällen. För dig är det en självklarhet att vara generös och du kan finna det lite svårt att förstå när andra inte självklart ger av sig själva och det som de har. Du vill gärna se att alla gör sitt bästa och bjuder på sig själva och det här kan uppfattas som en aning tyranniskt då du uttrycker din åsikt och talar om för folk att de ska ge mer.

Nu tycker folk för det mesta mycket om Lejonet då det handlar om en person med energi som är medryckande. När du är glad så vill du ju dela detta med andra och din glädje smittar av sig. Det här gör du utan att be om något tillbaka och man kan säga att Lejonet är ett av de få stjärntecken där givandet är centralt och verkligen på riktigt. Du vet helt enkelt bäst hur man ger.

En annan spännande karaktär hos Lejonet är förmågan att tajma saker korrekt. Du säger rätt ord i rätt ögonblick och det verkar som att du har en fingertoppskänsla för att befinna dig på rätt plats i rätt stund. Det här gör att du ofta upplevs som en person med tur.

Det att du lätt blir en aning dramatisk kan få andra att tro att du vill stila och imponera men så är det inte. Det här är ett uttryck av din optimism, kärlek för andra människor, och livsglädje. För dig så kan man säga att livet är något av en teaterscen där du får visa upp det som du är bra på.

Du är också lojal och en mycket god vän som alltid är villig att hjälpa till. Det är förstås inte alltid som du kan göra något åt ett problem men din attityd och vilja att hjälpa får folk att må bättre då de är i din närhet.