Oxen

Huvudsakliga egenskaper: Säker, medveten, sensuell, pålitlig, stolt, obstinat

Kompatibel med: Jungfru, Tvilling, Kräfta, Stenbock, Fisk, Vädur

Planet: Venus

Element: Jord

Ädelsten: Smaragd

Metall: Koppar

Polaritet: Negativ             

 

 

Oxen (Taurus)

20/4 - 20/5

Stjärntecknet oxen

En typisk Oxe har ett temperament som kan beskrivas som försiktigt och praktiskt. Det här är inte en impulsiv person utan snarare en tillbakalutad människa som tänker till ett extra varv innan handling utförs. Du lägger som Oxe mycket tid på att fatta beslut för du vill att de ska vara rätt både för dig och för de som du berör. När en Oxe väl har kommit fram till ett beslut så kan det vara svårt att göra något åt detta, det är som satt i sten.

Den här beslutsamheten är både en fördel och en nackdel, det hela beror lite på när du blir tvungen att fatta beslut och om vad. Din förmåga att vara tålmodig och fortsatt försöka kan ibland upplevas som stolthet och det särskilt när du vägrar att lyssna på en annan persons råd även om det kan ligga något i det. Det kan vara bra för dig att tänka på att den som ger dig kritik antagligen vill hjälpa dig hellre än att såra dig.

En Oxe kan vara rädd för förändringar vilket kan ses som en del av behovet av att göra saker grundligt och att alltid se projekt från start till slut. Om någon kommer med förslag som ändrar den väg som du formulerat så kan det leda till högljudd protest från dig.

Som en kontrast till detta står ditt behov av att ta det lugnt. Du ser en fördel med att lämna saker så som de är. I vissa lägen så kan detta karaktärsdrag leda till apati så du bör vara medveten om det.

Om det är någon som uppskattar kvalitet och lyx så är det Oxen. Därmed så kan man säga att livet med dig gärna blir extra trevligt och då särskilt med tanke på att lojalitet är din stora styrka och passion. Man blir sällan besviken på grund av dig och du är högst pålitlig.