Skytten

Huvudsakliga egenskaper: Storsint, ärlig, generös, våghalsig, stolt, fri

Kompatibel med: Väduren, Lejonet, Vågen, Vattumannen

Planet: Jupiter

Element: Eld

Ädelsten: Topas

Metall: Tenn

Polaritet:  Positiv        

 

 

Skytten
(Sagittarius)

22/11 - 21/12

Stjärntecknet skytten

Det är få stjärntecken som beskrivs på ett så positivt och glädjefullt sätt som Skytten. En Skytt har normalt en positiv och glad inställning i livet, dessutom så är du en självsäker person som ofta upplever tur i livet. Det är det här som gör att du inte är så rädd för att ta risker eftersom du egentligen aldrig förlorar, oavsett om du verkligen vinner eller inte. Det är denna vinnande attityd som får många att vilja umgås med dig. Din entusiasm smittar av sig och de som finns i din närhet upplever att de snart känner likadant.

Du vill mycket och snabbt och du får för det mesta hjälp från människor i din närhet då de gillar dig så skarpt. Det kan dock bli för mycket när du tar dig an saker som är mer än vad du kan hantera. Det här är något som du måste jobba med för att inte bränna ut dig med projekt som du inte klarar av att ro i hamn. Försök sätta upp mål som är praktiskt genomförbara.

Du är en person som försöker förstå dig själv och din omgivning hellre än att plöja fram i livet utan att se ett samband eller mening i det som händer. Det här betyder inte att du inte kan ha spontant kul, visst gillar du en riktigt fin fest utan större mening än att det ska vara kul att vara med och parta.

I livet som helhet så försöker du se en mening. Du är positiv och ser alltid möjligheter. För dig är det svårt att ta ett nej som ett svar. I och med att du är så pass nyfiken så tycker du mycket om att resa och upptäcka nya platser och kulturer. Eftersom du har ett frihetsbehov så kan det vara svårt för dig att ingå i en relation på ett vettigt sätt. Skytten måste finna en balans mellan frihet och ansvar för att lyckas med familjeliv och vänskapsrelationer.
För Skytten så är livet ett äventyr där allt kan hända och visst händer det en hel del omkring dig som är både spännande och positivt.