Jungfrun

Huvudsakliga egenskaper: Kärleksfull, känslig, sensuell, trogen, instinktiv, generös, nyckfull

Kompatibel med: Oxen, Kräfta, Skorpionen, Stenbocken, Fisken 

Planet: Merkurius

Element: Jord

Ädelsten: Onyx

Metall: Nickel

Polaritet: Negativ                         

 

 

Jungfrun (Virgo)

23/8 - 22/9

Stjärntecknet jungfrun

Med Jungfrun så blir det ordning och reda. Du är en person som odlar perfektionismen och som vet hur man analyserar. Även om man kan skoja om det där med att vara så nitisk ordningssam så är det många som uppskattar din förmåga att organisera och hålla koll på saker och ting. Du är ju personen som märker detaljer och som vet hur man får en plats att kännas ren och trivsam och det är något som de allra flesta i all hemlighet också önskar att de hade en färdighet för.

Nu kan det dock bli så att ditt behov av att analysera och ordna leder till att du blir kritisk och för en del i din omgivning så blir det för svårt att leva upp till dina krav. De har ingen aning om vilka krav du ställer på dig själv och väl är väl det. I verkligheten så begär du inte mer av andra än vad du gör av dig själv och för dina medmänniskor så kan du bli en viktig källa för inspiration och kunskap om hur man driver projekt framåt och lyckas.

Det är inte så att du kastar ur dig kritik hursomhelst. Dina åsikter grundas på genomförlig analys och sammanfattning av det som du ser. En del finner detta otroligt irriterande, medan andra ber dig om hjälp med projekt och andra uppdrag som de vet att du kommer att ro i land på bästa sätt.

Jungfrun upplevs som en intressant person då han eller hon ofta kan mycket om mycket. Från dig får man ofta spännande information om en massa olika saker. Jungfrun vänder och vrider på den information som finns innan handling utförs. Det är nämligen viktigt för dig att saker görs grundligt och på rätt sätt. Den som inte är lika grundlig och noga kan uppleva att det är svårt att samarbeta med Jungfrun och det händer ofta att du själv tar hand om allt då andra inte vill utföra arbetet på ditt sätt.