Vågen

Huvudsakliga egenskaper: Elegant, social, konstnärlig, intellektuell, kommunikativ

Kompatibel med: Tvillingarna, Vattumannen, Lejon, Skytten 

Planet: Venus

Element: Luft

Ädelsten: Safir

Metall: Koppar

Polaritet: Positiv                                       

 

 

Vågen (Libra)

23/9 - 22/10

Stjärntecknet vågen

Vågen kan beskrivas som en person som tänker och som gillar problemlösning. Du är dock inte en tyst och inåtvänd person. Tvärtom så tycker du om att umgås med andra och att dela med dig av dina coola idéer. Du har alltid något att säga vilket är både positivt och negativt. En Våg vet att uttrycka sig på ett sätt som även får de som tänker precis motsatt att hålla med eller åtminstone se meningen i det som Vågen säger.

Eftersom ditt starka kort är kommunikation så är du bra på att medla och att förhandla. Din omgivning vet att du för det mesta uttrycker en balanserad åsikt som man kan ta till sig. Det här gör att du är en tillgång då det uppstår slitningar och kanske rentav blir bråk då folk inte kan komma överens. För dig är det svårt att ta ställning i en konflikt helt enkelt för att du har förmågan att sympatisera med alla sidor. Dessutom så vill du gärna bli omtyckt av alla och det är inte alltid något som fungerar. Många gånger så blir det så att du håller med alla bara för att vinna deras gillande men det här är inte särskilt produktivt. För dig vore det bättre att försöka kontrollera behovet av att bli omtyckt av alla.

I och med att du har förmågan att se saker från olika vinklar så är du bra på att fatta beslut. Du är också en person som skapar harmoni omkring dig. Man skulle kunna säga att du har en mjuk sida som dyker upp i precis allt som du gör. Du är elegant och har god smak vilket är något som folk i din omgivning uppskattar.
Vågen blir för det mesta omtyckt vid första ögonkastet vilket bara förstärks när kommunikation kommer igång.

Du är en människa med fötterna på jorden och man känner sig trygg i din närhet.